Casca Wines – fruktige viner fra Portugal

Casca Wines ble skapt som et prosjekt av to unge vinmakere i Portugal. De startet i det legendariske vinområdet Colares utenfor Lisboa, men lager nå vin i de fleste av Portugals vinprovinser. Det felles varemerket, Casca Wines, krever at det er de beste druene som brukes.

Denne vinen kommer fra Lisboa-området, sterkt påvirket av Atlanterhavet og vinden fra havet, det vil si et kystklima med relativt jevne temperaturer, uten ekstremer. Dette gir en god og balansert vin, anvendelig for mange typer matfølge.

Vindyrkingen i området har lange tradisjoner, og kan trekkes tilbake til Fønikerne, grekerne og romerne. Munkene, særlig Cisternermunkene var også viktige for å utvikle vinmakingen i området gjennom systematikk og kvalitetssans. Casca Wines forsøker å videreføre denne kvalitetstradisjonen.

Lenker til viner fra Casca Wines på Vinmonopolet:

Cascas Lisboa Red

Cascas Lisboa Red er basert på syrah (40%) og de mer stedstypiske druene aragonez (30%), som er et portugisisk navn for tempranillo, og castelão (30%). Vinen er ung i stilen, men har samtidig god balanse, kryddertoner og fint integrerte tanniner.

Da fagtidsskriftet Vinforum smakte på vinen, ble den omtalt som en frisk og korrekt Lisboa-vin. Her finner du både god fruktsødme og innslag av mørke bær, plommer og litt pepper og anis. Vinforum beskrev den som en "pent fyldig og syrlig vin med sødmefull frukt, også i munnen, og en varm og tørr finish." Vinen fikk en score på tre stjerner, som er en god vurdering for en vin i budsjettsegmentet.