Casca Wines

Casca Wines ble skapt som et prosjekt av to unge vinmakere i Portugal. De startet i det legendariske vinområdet Colares utenfor Lisboa, men lager nå vin i de fleste av Portugals vinprovinser. Det felles varemerket, Casca Wines, krever at det er de beste druene som brukes.

Denne vinen kommer fra Lisboa-området, sterkt påvirket av Atlanterhavet og vinden fra havet, det vil si et kystklima med relativt jevne temperaturer, uten ekstremer. Dette gir en god og balansert vin, anvendelig for mange typer matfølge.

Vindyrkingen i området har lange tradisjoner, og kan trekkes tilbake til Fønikerne, grekerne og romerne. Munkene, særlig Cisternermunkene var også viktige for å utvikle vinmakingen i området gjennom systematikk og kvalitetssans.

Casca Wines forsøker å videreføre denne kvalitetstradisjonen. 

Vinatura fører tre viner fra Casca Wines. Vi har en rødvin som er basert på de tre druene Syrah (40%), Castelão (30%), Aragónez (30%). 

De samme druene er brukt i rosévinen som ble lansert sommeren 2020.

Hvitvinen Cascas Lisboa Vinho Branco er produsert med utgangspunkt i de tre druetypene Fernão Pires (30%), Vital (20%), Chardonnay (40%).

Alle vinene er tilgjengelige i Vinmonopolets bestillingsutalg (BU)

Rødvinen Cascas Lisboa Red og rosévinen Cascas Lisboa Rosé er prisgunstige viner fra portigusiske Casca Wines. (Foto: Andreas Kalvig Anderson)