Château de Lacarelle – økologiske viner fra Beaujolais

Slottet Château de Lacarelle er et av de eldste i Beaujolais. Vinmarkene er på 138 hektar og befinner seg i åsene rundt byene St. Etienne des Oullières, St. Etienne de la Varenne og Arbuissonas i Beaujolais-distriktet nord for Lyon.

Opprinnelsen til slottet kan trekkes tilbake til 1750 da hertug Durieu de Lacarelle kjøpte kjernen i eiendommen, slottet Lacarelle. Siden da har slottet gått fra far til sønn.

Château de Lacarelle er en anerkjent kvalitetsprodusent. På vingården finnes 60 år gamle vinstokker som gir lavt utbytte samt et godt jordsmonn. Dette er to viktige faktorer som sikrer gode druer år etter år. 

Bærekraftig produksjon er et bærende prinsipp for Château de Lacarelle: Kun bruk av naturlig gjødsel, fokus på naturlige midler i stedet for kjemisk sprøyting, minimering av erosjon og rensing av brukt vann er bare noen av de økologiske virkemidlene som kjennetegner deres produksjon. 

Den røde Beaujolais-Village-vinen er en fruktig og velbalansert gamay-basert vin med myke tanniner. Den hvite er en 100% chardonnay-basert vin som er frisk og aromatisk med preg av hvit frukt og et hint av grapefrukt, samt blomster, smør og mineraler.

Lenke til Ch. de Lacarelle på Vinmonopolet: