Domaine des Grottes – frisk naturvin fra Beaujolais i Frankrike

Romain des Grottes går sine egne veier. Han har etablert en unik økologisk og biodynamisk vingård i Beaujolais-distriktet nord for Lyon. På sine egne marker ved slottet Château de Lacarelle, en av de eldste i Beaujolais, er han opptatt av å la det biologiske mangfoldet få blomstre. 

Mens foreldregenerasjonen produserer blant annet gamay og chardonnay på mer klassisk vis og lager utmerket Beaujolais-Villages, har Romain over tid opparbeidet seg stor anerkjennelse for sine naturviner som markedsføres under hans eget varemerke Domaine des Grottes. 

Vinatura har tilgjengelig hans fruktige og elegante Pet Nat vin, som har fått navnet "Et lite hjørne av Paradis", på fransk "Un Petit Coin de Paradis". 

PetNat-vinen har en perlende karakter og en rosé-aktig, rødlig farge. Samtidig har den en veldig naturell friskhet, fruktighet og sødme som gjør at den fungerer bra til f.eks aperitif eller som dessertfølge.

Denne Pet Nat-en inneholder kun om lag 6 % alkohol. Den er fri for svovel og naturligvis sertifisert organisk og biodynamisk. 

Fra Dom. des Grottes lagerfører vi også en rød naturvin med navnet "Brut de Cuve". På duft har den preg av rød frukt og fersken, samtidig som den er floral. 

Vinen har god syre, er lav på tanniner og samtidig saftig og mineralsk. Vinen er laget med naturlig gjær og karbonisk maserasjon.  Den er tappet direkte på flaske og er ikke tilsatt sulfitt.

Viner fra Dom. des Grottes på Vinmonopolet (BU):