Paul Clüver Wines

Vinatura har lansert tre friske og mineralske hvitviner og en fruktig, rød pinot noir-vin fra den anerkjente sør-afrikanske produsenten Paul Cluver.

Vingården til Paul Cluver ligger i Elgin om lag 80 kilometer øst for Cape Town, på et platå om lag 15 kilometer fra kysten. Vingården har om lag 100 hektar med vinmarker. 

De dyrker blant annet chardonnay, sauvignon blanc, riesling og pinot noir. Vingården ligger om lag 300-500 meter over havet i et område som er naturlig omkranset av fjell. Beliggenheten og vinden som kommer inn fra havet i sør gir gode vekstforhold for vindruer. Mens klimaet gir druene jevn modning og god syrefriskhet, bidrar jernholdig jordsmonn til å gi vinene en mineralsk karakter. Paul Clüver jr. er svært opptatt av biodiversitet. Vinene dyrkes etter økologiske prinsipper.

«Å produsere viner i verdensklasse krever en laginnsats, langt større enn bare Cluver-familien. Som familiebedrift er vårt mål å veilede teamet og sørge for at vi overholder verdiene som har hjulpet oss til å lykkes i mer enn 100 år», sier Paul Clüver jr., som driver familegården (bildet over). 

Med seg i teamet har han vinmaker Anne van Heerden og den anerkjente vinmakeren og kjellermesteren Andries Burge. Den kjente vinskribenten Robert Parker har sagt om Burge at han har satt Paul Cluvers viner «on fire». Vingården har i en årrekke levert kvalitetsvin i ulike prisklasser.

Lenker til Vinaturas viner fra Paul Clüver på Vinmonopolet (BU):