Quinta de Paços

Vår Vinho Verde ("grønn vin"), Casa do Capitão-mor, blir produsert av den tradisjonsrike vinprodusenten Quinta de Paços. Dette familiedrevne firmaet har drevet vinproduksjon i den nordlige Minho-regionen i 15 generasjoner, gjennom 500 år. 

Paulo Ramos som nå leder firmaet, har ca. 200 mål i fire vinmarker i Barcelos-området nord for Porto, og en vinmark i Monção Melgaço, praktisk talt på spanskegrensen. 

Her dyrkes Alvarinho-druen (Albariño på spansk) som mange betrakter som "dronningen" i Vinho Verde.

Det er her Casa do Capitão-mor blir til. Alvarinho-druene dyrkes på Quinta da Boavista og produksjonen av vinen foregår også der.

Jordsmonnet i området, med runde steiner, minner om jordsmonnet i Graves i Bordeaux og i Châteauneuf-du-Pape i Sør-Rhône.

Casa do Capitão-mor er en litt fyldig vin med fin syre, god lengde og en krisp, tørr og mineralpreget finish. Det er dessuten en vin som stadig oppnår priser internasjonalt.  

Vinen er gjæret i ståltanker i 17-18 grader i om lag to uker. Det er benyttet bâtonnage-teknikk (der bunnfallet røres opp for å bidra til vinens kompleksitet) i tre måneder og kontakt med bunnfallet i seks måneder.

Casa do Capitão-mor er tilgjengelig i Bestillingsutvalget på Vinmonopolet. Link til vinen på deres nettsider: