Verderrubí

Produsenten Bodegas y Viñedos Verderrubí holder til i Rubí de Bracamonte, som ligger i ca. 800 meters høyde i provinsen Valladolid.

Vinmakeren hos Verderrubí heter Emilio Pita og er også en av eierne. Gården har 56 hektar i Rubí og 7 hektar for rødvin i nabokommunen La Bonera. Jorden inneholder sandstein og et tykt lag leire og er meget velegnet for organisk dyrking av verdejo-druer.

Familien Pita har vært en vinfamilie gjennom lang tid. I tidligere tider bidro familiemedlemmene i tradisjonell vinproduksjon fra små familiemarker. Da han var 23 år gammel bestemte Emilio Pita seg for å satse for alvor på vinproduksjon. Han tok studier som ønolog ved universitetet i Bordeaux og fortsatte sin utdanning i California og New Zealand. 

I 2010 vendte han tilbake til Rubí de Bracamonte sør for Valladolid og fortsatte med sitt prosjekt kalt Verderrubí. Blant vinene han produserer er den unge, økologiske verdejo-vinen Dominio de Verderrubí. 

Vinen har en floral duft og et friskt preg av sitrus og urter. Den byr på god fylde og en kledelig grapefrukt-aktig bitterhet  i ettersmaken. Under produksjonen er den kaldgjæret ved 17° celsius i 30 dager i ståltanker. Den har fått fire måneders modning på bunnfallet. 

Dominio de Verderrubí er tilgjengelig i Bestillingsutvalget. Les mer om vinen på Vinmonopolets nettsted: