Delgado Zuleta

Bodega Delgado Zuleta er den eldste vinprodusenten i regionen Marco de Jerez i Spania, og startet sin aktivitet i 1744. Bodegaen produserer blant annet en manzanilla sherry som Vinatura fører og en søt sherry kalt Pedro Ximénez (PX) Monteagvdo som er inne i basisutvalget på de fleste polutsalg.

Sherrytypen Manzanilla er den ultimate vin til tapas. Lys sherry, serranoskinke og honningmelon kalles i Spania gjerne for «det gylne triangel» eller en treenighet. 

"La Goya" fra Delgado Zuleta er en såkalt manzanilla pasada, som vil si at den har fått litt ekstra lagring og farge. Manzanillaen fikk navnet i 1918 da Mañanos Jauffré, bedre kjent som «La Goya» - en berømt copla-sanger og danser i sin samtid - lånte sitt navn til vinen.


Manzanillaen "La Goya" fra Bodega Zuleta har ligget rundt seks år under flor i et solera-system, som er et blandingssystem for sherry. Systemet består av flere trinn med vin av ulik alder. Den åpne bodegaen i Sanlúcar ligger nær havet. Den har lagringspreget som en manzanilla pasada byr på, samtidig som den har beholdt draget av sjø og salte vinder i aromaen.