Ellena Giuseppe

Vingården Ellena Giuseppe ligger i La Morra i Piemonte i Nord-Italia. 

I Ellena-familien er det unge Matteo Ellena som er sentral i driften av vingården. Han har tidligere arbeidet hos kjente vinmakere som Elio Altare og Giacomo Bologna. Den samlede vinproduksjonen fra gården er om lag 25.000 flasker. 

Matteo følger økologiske prinsipper i dyrking av vindruene og produksjon av vin, men vinene er per i dag ikke sertifisert.

I mange år var vingården del av et gårds-kooperativ, men drømmen var hele tiden å komme tilbake med egen vinmaking som i tidligere tider. Det skjedde fra og med 2009-årgangen. Da var den historiske gårdsbygningen og den gamle 1800-talls vinkjelleren rehabilitert med store eiketønner for lagring av Barolo.

I dag arbeider tre generasjoner sammen på gården og skaper viner som er meget representative for området.

Vinatura lagerfører sju viner fra Ellena Guiseppe og seks av disse er per i dag tilgjengelig i Vinmonopolets bestillingsutvalg. Utvalget omfatter den hvite, unike Nascetta, de populære barbera- og dolcetto-vinene, Langhe Nebbiolo og to Barolo-viner inkludert den meget komplekse Ascheri.

Her er lenker til de vinene som er tilgjengelige i BU. I tillegg har vi Barbera d'Alba Superiore Alferi tilgjengelig for HoReCa-kunder.