Ellena Giuseppe

Vingården Ellena Giuseppe ligger i La Morra i Piemonte i Nord-Italia. 

I Ellena-familien er vinmaker Matteo Ellena  sentral i driften av vingården. Han har tidligere arbeidet hos kjente vinmakere som Elio Altare og Giacomo Bologna. Den samlede vinproduksjonen fra gården er om lag 25.000 flasker. Matteo følger økologiske prinsipper i dyrking av vindruene og produksjon av vin.

I mange år var vingården del av et gårds-kooperativ, men familien hadde hele tiden en drøm om å komme tilbake med egen vinmaking som i tidligere tider. Det skjedde fra og med 2009-årgangen. Da var den historiske gårdsbygningen og den gamle 1800-talls vinkjelleren rehabilitert med store eiketønner for lagring av Barolo.

I dag arbeider tre generasjoner sammen på gården og skaper viner som er meget representative for området.

Vinatura lagerfører en rekke viner fra Ellena Guiseppe. Vinene er  tilgjengelige i Vinmonopolets bestillingsutvalg (BU) så vel som til Horeca-kunder. 

Utvalget omfatter den hvite, unike Nascetta, og den stedstypiske Barbera d'Alba som har vært lagret på ståltank. Vi har dessuten den konsentrerte Barbera d'Alba Vigna Alferi Superiore som har vært lagret to år på eikefat. 

Sist, men ikke minst, består utvalget av tre nebbiolo-baserte viner: Vi har Langhe Nebbiolo, den populære Barolo comune di La Morra samt den meget komplekse Barolo Ascheri.