Andreas Gsellmann

Weingut Andreas Gsellmann ligger i landsbyen Gols i Burgenland, sørøst for hovedstaden Wien og ved nordenden av innsjøen Neusiedler See. Vinområdet Burgenland ligger lengst øst i Østerrike og grenser mot Slovakia, Ungarn og Slovenia.

Gsellmann-familien har vært blant pionerene innen økologisk og biodynamisk drift. Etter å ha blitt sertifisert økologisk i 2006, tok de et nytt steg i 2011 ved å legge om til biodynamisk vinproduksjon. Andreas Gsellmann er opptatt av å drive i henhold til naturens gang, og i 2019 overtok han ansvaret for gården etter sin far, Hans Gsellmann.

Faren var én av ni produsenter som i 1994 tok initiativ til å etablere et nettverk som fikk navnet Pannobile. Nettverket består av visjonære vinbønder som er opptatt av å lage vin med sterk personlighet, ærlig stil og høyest mulig kvalitet.

Hver vinprodusent i Pannobile-gruppen driver nyskaping går egne veier. Samtidig er nettverkets medlemmer både venner og kolleger. De deler kunnskap og erfaringer, og de jobber sammen hos hverandre. 

"Det som forener oss, er denne felles ånden", sier Andreas Gsellmann.

I gjensidige blindsmakinger er de "brutalt ærlige" med hverandre. Produsentene søker også å være enstemmige når de skal avgjøre hvilke viner som kan kalles Pannobile-vin

Vin fra Weingut Gsellmann er tilgjengelig i Bestillingsutvalget på Vinmonopolet. :