Weingut Riffel

Vingården Riffel. (Foto: Robert Dieth)

Vingården Riffel ligger sentralt i landsbyen Bingen i den nordlige delen av Rheinessen, Tyskland. Det høyreiste tårnet på vingården som ble bygget i 2007, gir besøkende en fantastisk utsikt over vinmarkene. 

Weingut Riffel regnes blant de fremste økologiske vinprodusentene i Tyskland, og vingården har opparbeidet seg betydelig anerkjennelse som kvalitetsprodusent fra den nordlige delen av Rheinessen.

Riesling-druen er selvfølgelig en svært viktig del av porteføljen til Weingut Riffel, men her dyrkes også Silvaner, så vel som Weisser Burgunder (Pinot Blanc), Grauer Burgunder (Pinot Gris) og den for de fleste av oss ukjente Scheurebe. Sistnevnte benyttes i Riffels Pet Nat. I tillegg finner en også mer internasjonale druer som Chardonnay, Merlot, Pinot Noir og Sauvignon Blanc. 

Vinatura har i flere år hatt deres anvendelige Riesling Trocken i Vinmonopolets bestillingsutvalg, og også levert den til flere restauranter.

Denne tørre rieslingen er et utmerket matfølge hele året, ikke minst til reker, hummer, kongekrabbe og andre skalldyr. Men den egner seg også til å nyte alene i godt selskap på terrassen.

Fra vinmarkene til Weingut Riffel. (Foto: Nils Weiler)

 I 2019 har vi utvidet sortimentet av viner fra Riffel til å omfatte fire viner. I tillegg til deres tørre basis-riesling har vi nå topp-rieslingen Scharlachberg Trocken, deres Silvaner Trocken og den perlende hvitvinen Pet Nat, alle tilgjengelig i Vinmonopolets bestillingsutvalg (se lenker under) og til Horeca-kunder.